1984 de George Orwell – format Kindle

Deal Score+2
0Lei 1Lei Vezi ofertă
Deal Score+2
0Lei 1Lei Vezi ofertă

1984 este un roman SF politic și distopian, amplasat în Airstrip One, o provincie a super-statului Oceania. Este o lume amețitoare care, într-o stare de război perpetuu, supraveghere guvernamentală omniprezentă și manipulare publică. Dictată de un sistem politic, numit Ingsoc, viața poporului său se află sub controlul elitei privilegiate a „Partidului Interior” care persecută individualismul și gândirea independentă ca „crimă de gândire”.

Datorită popularității uriașe a romanului, mulți dintre termenii și conceptele sale, precum Big Brother, doublethink, thoughtcrime, Newspeak, Room 101, telescreen, 2 + 2 = 5 și gaura de memorie, au intrat în uz comun de la publicarea sa în 1949

De asemenea, a popularizat adjectivul „orwellian”, care descrie înșelăciunea oficială, supravegherea secretă și manipularea istoriei înregistrate de către un stat totalitar sau autoritar.

AlexT
Spune-ne la ce te gândești

Leave a reply

Register New Account
Pentru a aprecia, comenta sau adăuga oferte trebuie să ai un cont. Îți mulțumim pentru decizia de a te alătura comunității noastre!