Carti – Carti Pentru Copii – Literatura Universala – Panza Charlottei – E.B. White

Deal Score+1
20.4Lei 25.5Lei Vezi ofertă
Deal Score+1
20.4Lei 25.5Lei Vezi ofertă
In Panza Charlottei, cel mai cunoscut roman-fabula de dimensiuni romanesti a literaturii pentru copii din toate timpurile, E.B. White ne propune un cuplu de personaje emblematic: paienjenita Charlotte si porcusorul Wilbur. O paienjenita si o copila isi unesc fortele pentru a salva cel mai strasnic porc care s-a nascut vreodata. Cu ajutorul Charlottei, pana si stapanii care ii pusesera gand rau ajung sa inteleaga ce minune au in ograda. Iar Wilbur, porcul care lesina de emotie ca nimeni altul, raspunde bunatatii cu dragoste si loialitate.

Carte recomandata de Otilia Mantelers in cadrul proiectului Libris, „Oameni si carti„.

Fragment din cartea „Panza Charlottei” de E.B. White:

„Intr-o seara, la cateva zile dupa ce scrisul aparuse pe panza Charlottei, paienjenita convoca la o sedinta toate animalele din subsolul grajdului.
– Voi incepe prin a face prezenta. Wilbur?

– Prezent! raspunse porcul.
– Gascanul?
– Prezent-zent-zent! se anunta gascanul.
– Parc-ai fi trei gascani, il bombani Charlotte. De ce nu raspunzi pur si simplu „prezent”? De ce trebuie sa repeti tot ce spui?
– Este o parti-parti-particularitate a mea, se justifica gascanul.
– Gasca?
– Prezent-zent-zent! nu se lasa mai prejos nici gasca.
Charlotte se incrunta la ea.
– Bobocii, de la unu la sapte?
– Bi-bi-bi!
– Bi-bi-bi!
– Bi-bi-bi!
– Bi-bi-bi!
– Bi-bi-bi!
– Bi-bi-bi!
– Bi-bi-bi! raspunsera prompt bobocii.
– Vad ca avem o sedinta largita, comenta Charlotte. S-ar putea crede ca participa la ea trei gascani, trei gaste si douazeci si unu de boboci. Oile?
– Be-e-e-e! raspunsera oile in cor.
– Mieii?
– Be-e-e-e! raspunsera mieii in cor.
– Templeton?
Niciun raspuns.
– Templeton?
Niciun raspuns.
– Asta inseamna ca, in afara de sobolan, suntem prezenti, zise Charlotte. Putem deschide sedinta fara el. Cred ca ati observat cu totii ce se petrece la ferma de vreo cateva zile. Mesajul pe care l-am scris la mine pe panza, laudandu-l pe Wilbur, a fost receptionat, cum se cuvine. I-a dus de nas si pe cei din familia Zuckerman, si pe toti ceilalti. Zuckerman e convins ca Wilbur este un porc cu totul special, prin urmare n-o sa mai vrea sa-l omoare pentru a-l manca. Imi place sa cred ca farsa mea va functiona in continuare si viata lui Wilbur nu va mai fi in pericol.”
Camelia Donciu
Spune-ne la ce te gândești

Leave a reply

Register New Account
Pentru a aprecia, comenta sau adăuga oferte trebuie să ai un cont. Îți mulțumim pentru decizia de a te alătura comunității noastre!