Set cutite de bucatarie Kring Pretoria, 7 piese, in suport, inox inoxidabil

Deal Score+1
79.99Lei 169.99Lei Vezi ofertă
Deal Score+1
79.99Lei 169.99Lei Vezi ofertă

Set cutite de bucatarie Kring Pretoria, 7 piese, in suport, inox inoxidabil

Cutitele sunt de baza in bucatarie, asadar indiferent daca esti un amator sau un pasionat in materie de gatit, de aceste ustensile si accesorii ai neaparata nevoie. Cel mai bun set contine diverse tipuri de cutite, fiecare cu o anumita intrebuintare.

Intr-o bucatarie echipata corespunzator ar trebui sa existe un set de cutite format din 4-5 piese. Cutitul bucatarului este cel mai important si cel care va fi folosit cel mai des pentru tocat, maruntit sau feliat.

Fiind realizata din otel inoxidabil, lama isi va mentine calitatea taierii in tim psi este rezistenta la rugina.

Ce contine setul:

  • Cutitul bucatarului: 20.3 cm lungime. Este cel mai versatil cutit, el folosindu-se la marea majoritate a operatiunilor culinare: tocare, maruntire, feliere, dezosare si transare. Curbura lamei, varful ascutit si precis, dar si partea in care lama se imbina cu manerul sunt elemente care fac din acest cutit un produs extrem de functional;
  • Cutit pentru paine: 20.3 cm; are o lama zimtata si este tot mai popular datorita faptului ca poate fi folosit la taierea preparatelor coapte sau care prezinta o suprafata tare;
  • Cutit  utilitar: 12.7 cm. Este o versiune mai mica decat cel al bucatarului, dar care poate fi folosit intr-o multimer de scopuri;
  • Cutit pentru decojire – 8.8 cm – permite o decojire raida si eficienta a fructelor si legumelor;
  • Cutit pentru feliere – 20.3 cm – este un cutit subtire, dar cu o lama puternica, asigurand o taiere fina, de maxima precizie;
  • Cutit Santoku – 17.7 cm – Cuvantul „Santoku” se traduce, din limba japoneza, ca „trei lucruri bune”, facand referire la cele trei activitati de taiere pentru care este conceput: tocare, feliere, maruntire;
  • Suport din lemn.

Sfaturi de utilizare si ingrijire:

Pastrati manerele cutitelor curate (atentie la grasime!) pentru a preveni alunecarea si spalati-le bine dupa fiecare folosire.
Spalati cutitele cu apa calda si detergent. Clatiti-le cu apa foarte fierbinte pentru a omora bacteriile ramase si stergeti-le cu hartie absorbanta de unica folosinta.
Cutitele nu se lasa la inmuiat in chiuveta deoarece exista pericol de accidente.
Cel mai bun mod de a curata cutitele este prin spalare manuala cu apa calda si detergent lichid, fiind apoi uscate cu un prosop uscat.
Cutitele trebuie pastrate intotdeauna ascutite. Un cutit tocit este periculos deoarece necesita mai multa forta si este mai probabil sa alunece si sa provoace o taietura. Acesta este cel mai important motiv pentru care ar trebui sa va pastrati cutitele mereu ascutite.
Folositi o suprafata sigura pentru taiat. Daca planseta se misca sau aluneca brusc, va puteti accidenta sau taia. Plasati un prosop sau o carpa umeda sub planseta pentru mai multa aderenta. Plansetele solide si grele, din lemn sau plastic, sunt cele mai sigure.
Cand nu folositi cutitul, puneti-l pe suprafata de lucru cu taisul spre planseta. Nu lasati niciodata cutitul, in pozitie verticala, cu varful in sus.

Basce
Spune-ne la ce te gândești

Leave a reply

Register New Account
Pentru a aprecia, comenta sau adăuga oferte trebuie să ai un cont. Îți mulțumim pentru decizia de a te alătura comunității noastre!