Sistem PC Tower Pro357, Procesor Intel Core I5 3.2 Ghz, 16GB RAM, Capacitate stocare 120SSD, Bluelight

Deal Score+1
1238.58Lei 1670.85Lei Vezi ofertă
Deal Score+1
1238.58Lei 1670.85Lei Vezi ofertă

Calculatoarele desktop pot lucra mai mult, pornesc mai repede si pot sustine grafica la rezolutii mari datorita procesoarelor din seria Intel Core. Generatia Intel Core Aceasta generatie a procesoarelor este cea mai raspandita in randul laptopurilor si a desktopurilor. Generatia Core se imparte in 2 categorii: generatia Core 2 si generatia Core “i”. Cea din urma (core i) se imparte in 3 subcategorii: Core i3, Core i5 si Core i7.Procesoarele i3 sunt dual core (doua nuclee) si in cazul laptopurilor si in cazul desktopurilor. Procesoarele i5 in cazul desktopurilor sunt quad core (4 nuclee) iar in cazul laptopurilor sunt dual core. Procesoarele i7 in cazul desktopurilor sunt cel putin quad core sau in unele cazuri six core (sase nuclee) sau mai multe iar in cazul laptopurilor sunt dual sau quad core. “Intel Core” semnifica brandul, iar i3, i5, i7 semnifica modelul de brand. Primul numar, din seria de patru numere semnifica generatia modelului. Urmatoarele 3 cifre sunt asa numitele numere SKU. Cu cat numarul SKU este mai mare procesorul este mai performant, bineinteles tinand cont si de modelul de brand(i3, i5, i7) si de generatie.

Generatia Intel Pentium Primul procesor Intel Pentium a fost lansat in anul 1993. In cursul anilor care au urmat evolutia procesoarelor Pentium a determinat ca performanta acestora sa se apropie foarte mult de performanta procesoarelor din noua generatie „Core 2”. Ultimele modele de procesoare Intel Pentium impresioneaza prin putere si viteza, pot avea mai multe nuclee, apropiindu-se astfel de performanta generatiei Core si chiar si in prezent ocupa un loc important in gama procesoarelor “low end” (procesoare destinate consumatorilor care nu au nevoie de performanta ridicata). Generatia Intel Celeron si Atom Procesoarele Celeron si Atom sunt optimizate mai mult pentru un consum redus de energie decat pentru performate ridicate. Majoritatea lor sunt single core, dar exista si variante Dual Core, care bineinteles sunt net superioare celor Single Core. Procesoarele Celeron si Atom au performante inferioare comparativ cu procesoarele Pentium, prin urmare sunt destinate calculatorelor si laptopurilor mai accesibile din punctul de vedere financiar. Intel Turbo Boost Turbo Boost Technology permite in mod automat nucleelor aflate pe procesor sa ruleze la o frecventa superioara, redirectionand puterea si accelerand performanta intr-o maniera proportionala sarcinilor si aplicatiilor la care sistemul este supus. Functioneaza pe sistemele care au la baza procesoarele Intel Core i5, i7 si i9.

intel turbo boost

Memoria Cache Este o arie temporara de stocare unde datele utilizate in mod frecvent pot fi depozitate pentru un acces rapid la acestea. Odata ce datele sunt stocate in cache, in viitor vor fi luate de aici si utilizate decat sa se incerce readucerea datelor originale sau recalcularea acestora, astfel incat timpul mediu de acces este mai mic. Memoria cache, sau RAM cache-ul este memorie de tip static RAM. Ca orice SRAM, are o viteza si un cost mult mai ridicate decat RAM-ul dinamic (DRAM). Avand in vedere ca programele acceseaza memoriile de date sau instructiuni in repetate randuri, s-a observat ca prin pastrarea a cat mai multe dintre aceste informatii pe SRAM, intregul sistem functioneaza mai rapid. Memoria cache mai mare asigura Imbunatatiri semnificative de performanta in jocuri, navigarea pe internet sau utilizarea in programele de office.

cache

Echipamentul are un sigiliu de securitate pentru restrictionarea accesului, in acest fel prevenind interventia neautorizata la componentele interne ale echipamentului. Ruperea sigiliului duce la pierderea garantiei.

Basce
Spune-ne la ce te gândești

Leave a reply

Register New Account
Pentru a aprecia, comenta sau adăuga oferte trebuie să ai un cont. Îți mulțumim pentru decizia de a te alătura comunității noastre!