Volumul 35. Jules Verne. Mathias Sandorf. I

Deal Score0
8.00 Lei 28.44 Lei Vezi ofertă
Deal Score0
8.00 Lei 28.44 Lei Vezi ofertă

„Mathias Sandorf” este un roman scris de Jules Verne, publicat în 1885. Romanul își desfășoară acțiunea în Europa centrală și în regiunea Mării Adriatice din jurul anului 1867, și prezintă aventurile unui grup de eroi care se luptă împotriva unei conspirații secrete.

Personajul principal este Mathias Sandorf, un nobil maghiar care își petrece tinerețea luptând pentru independența Ungariei față de Imperiul Austro-Ungar. După o trădare care îi costă prietenia și iubirea, Sandorf își schimbă identitatea și se angajează într-o conspirație pentru a răsturna guvernul austriac. El este susținut de doi prieteni apropiați, Sarcany și Zirone, și de o echipă de marinari dedicați.

Acțiunea romanului se desfășoară pe fundalul unor evenimente istorice importante, precum revoltele din Italia și cele din Europa Centrală, și implică o serie de aventuri periculoase, cum ar fi o călătorie prin tuneluri subacvatice, o înfruntare cu pirații și o luptă împotriva unei puternice forțe armate austriece.

„Mathias Sandorf” este o poveste plină de acțiune, care explorează teme precum trădarea, prietenia și patriotismul. Romanul a fost inspirat de evenimentele politice ale epocii sale și a fost bine primit de publicul contemporan al lui Jules Verne.

Robotel
Spune-ne la ce te gândești

Leave a reply

Register New Account
Pentru a aprecia, comenta sau adăuga oferte trebuie să ai un cont. Îți mulțumim pentru decizia de a te alătura comunității noastre!